Brunch i Stockholm

Upplev en god brunch i Stockholm

Ekologisk Brunch

Närproducerad och/eller ekologisk mat har blivit någonting som tagit världen med storm! Flera av de herrgårdar och bättre restauranger som finns i Stockholmsområdet väljer att jobba med hållbart producerade råvaror. Än finns det inte närproducerade och ekologiska alternativ till alla råvaror men det är en tydlig vision hos allt fler att gå över till ekologiska råvaror. För den som vill ha bra mat och intressanta smaker är brunch och bufféer ett bra sätt att bekanta sig med vad som finns att välja bland!


Brunchupplevelser

När man äter brunch i vackra omgivningar kan det kännas bra att man inte samtidigt bidrar till miljöeffekter! Flera av de herrgårdar och slott som öppnar portarna för privatgäster har inkluderat ekologiskt tänk i sin varumärkesarbete för att kunna erbjuda en helhetsupplevelse! Det är en unik känsla att njuta av smaker som kommit från närområdet, vilket man kan skåda från sitt bord! I Stockholm är Lidingö en plats som utmärker sig när det kommer till brunch och sommartid såväl som vinterförmiddagar ryker det ur grytor och bakugnar. I vår blogg finns en uppsjö tips och artiklar som tar upp serveringar värda ett besök eller två. Här satsar vi också på att presentera producenter och råvaror som kan vara av intresse för de som vill ta med sig inspirationen hem till köket!

Att ses över en brunch är ett opretentiöst sätt att umgås som för många påminner om kontinenten. En resa till någonting helt annat än stan behöver dock inte vara omständig eller dyr. Faktum är att man kan nå Lidingö inom 25 minuter från stan! Sommartid går det även båtar vilket innebär en totalupplevelse med natur, mat, umgänge och inte minst en härlig omgivning där man lätt dröjer sig kvar hela eftermiddagen!

Vi hoppas att ni hittar vad ni söker i fråga om brunchserveringar!